Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській міській раді відбудеться значне скорочення

На 380 осіб зменшиться кількість працівників апарату Львівської міської ради та її виконавчих органів з 1 січня 2024 року.
Фото Олена Ляхович

Таке рішення ухвалила сесія Львівської міської ради під час засідання 28 вересня 2023 року. Пайонкевич Гелена, директорка юридичного департаменту ЛМР зазначила: “Міський голова звертається до сесії Львівської міської ради з пропозицією з 1 січня 2024 року встановити загальну чисельність апарату ради та її виконавчих органів у кількості 1471 особа, що тягне за собою зменшення вакансій на 380. Цей проєкт ухвали пройшов комісію законності та бюджетну комісію. Зауважень не було”.

Рішення про скорочення працівників сесія ухвалила у більшості від загального складу - 44 депутати із 48 проголосували “за”. 

Мер Львова Андрій Садовий пояснив, що таке рішення про скорочення штату у ЛМР є непростим. Проте сьогодні неможливо спрогнозувати, коли закінчиться війна, а тому слід оптимізувати чисельність працівників, знаходити внутрішні резерви. 

“Наступне рішення, яке я буду пропонувати, - це  оптимізація структури міської ради. І тут я буду, можливо, жорстким до людей, які працюють у стінах міської ради. Але треба оптимізувати нашу чисельність та нашу структуру і тільки таким чином рухатись вперед до перемоги”, - заявив Андрій Садовий. 

Водночас депутати наголосили на важливості ретельного опрацювання цього рішення. Віталій Троць, депутат фракції “Голос” звернув увагу на декілька акцентів, “щоб ця ухвала не була зараз популістичною”: “Що при тому скороченні фонд оплати праці також скоротиться у загальному бюджеті - це є перше. Друге - що не постраждають ті відділи, управління, які працюють безпосередньо по наданню адміністративних послуг людям. Щоб в нас не було скорочення, умовно, в ЦНАПах, у землевпорядників, які приймають людей, архітекторів і таке інше”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ