Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській МТГ відкривають два нові дитячі будинки сімейного типу

Сьогодні виконавчий комітет прийняв рішення про відкриття у Львівській міській територіальній громаді двох дитячих будинків сімейного типу. Один із них запрацює у Дублянах, інший – у Шевченківському районі Львова на вулиці Абхазькій.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Ми щиро радіємо можливості допомогти дітям, які залишилися без батьківської турботи, адже кожен новий відкритий дитячий будинок сімейного типу означає ще більше любові та підтримки маленьким громадянам, які, у зв’язку з обставинами, які від них не залежать, залишилися сам-на-сам з дорослим незрозумілим світом. Беззаперечний плюс таких будинків у тому, що у кожному з них проживає до десяти дітей, отже, усім вихованцям можуть приділити достатньо уваги, вислухати та підтримати.

Тож потреба в людях, які готові дарувати діткам любов, тепло та родинний затишок, тільки зростає. Львівська міська рада буде забезпечувати матеріальну та технічну сторони, надаючи, в міру можливостей, все необхідне для функціонування дитячих будинків сімейного типу. Проте не можна забувати про духовний та моральний аспект виховання – турботу, відчуття захисту, можливість звернутися до когось, хто зможе підказати, порадити і скерувати на правильний шлях, кому можна розповісти про страшний сон чи про гарну оцінку у школі», - зазначають в управлінні «Служба у справах дітей» ЛМР.

Загалом у Львівській міській територіальній громаді функціонує 10 дитячих будинків сімейного типу, де виховується 71 дитина, та 12 прийомних сімей, в яких виховується 21 дитина.

Якщо Ви відчуваєте готовність стати батьками-вихователями дитячого будинку сімейного типу і допомагати дітям, які залишилися без батьківської опіки й турботи, звертайтесь за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, управління «Служба у справах дітей» департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, каб. 524, 519.

Контактні телефони: (032) 235-40-40, 297-58-83.

Чат-бот у месенджері Telegram SuSD_LMR.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ