Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В обласній лікарні з'явилась послуга транспортування донорського молока

У Банку грудного молока неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарні запровадили нову послугу – транспортування донорського молока.

Фото: Львівська обласна клінічна лікарня

Про це повідомили на сторінці лікарні. 

Медики кажуть, що послуга транспортування молока від донорок неабияк розширила можливості банку, зокрема, збільшилась кількість охочих жінок долучитись до допомоги новонародженим. 

"Багато жінок хотіли б бути донорами, але щодня приносити своє молоко в Банк грудного молока, так, як роблять це мами, які є з дітками у нас на лікуванні, не мають змоги. Відтак ми організували забір молока безпосередньо з місця проживання мами", — зазначила Оксана Масняк, директорка Банку грудного молока ЛОКЛ.

Оксана Масняк пояснює, що попередньо з доноркою обговорюються всі особливості зціджування, маркування і зберігання молока відповідно до санітарно-гігієнічного і температурного режимів. Задля безпекових пріоритетів та з метою дотримання холодового ланцюжка, для транспортування свіжозцідженого молока використовують спеціальні термосумки з холодоелементами, а для транспортування замороженого — є портативна автомобільна морозильна камера.

Фото: Львівська обласна клінічна лікарня

Усі засоби для транспортування медзакладу подарували ще торік восени меценати з Польщі. Тепер в лікарні можуть транспортувати молоко і в межах, і за межі Львова.

До слова, жінки, охочі стати донорками грудного молока, можуть це зробити, сконтактувавшись із директоркою Банку грудного молока ЛОКЛ Оксаною Масняк за телефоном – 0505453853 (viber).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ