Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській області стартує проєкт «Ековікенди» для дітей військових та ВПО

Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОВА та громадська організація Асоціація гірських провідників «Ровінь» організовує активні вересневі екологічні вихідні для дітей військовослужбовців, дітей ВПО та соціально незахищених сімей.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Ця ініціатива націлена на розвиток у дітей відповідального та дбайливого ставлення до природи та об’єктів природної, історико-культурної спадщини, безпечного перебування в дикій природі та надання першої домедичної допомоги через активне, цікаве та пізнавальне навчання.

«Ми продовжуємо дбати за екологічну освіту наших дітей. Цьогоріч з ініціативи департаменту вперше будуть організовані екологічні вікенди для дітей, які дозволять забезпечити їм активний відпочинок, як метод реабілітації. Ми провели процедуру закупівлі на надання таких послуг. Переможцем стала Асоціація гірських провідників «Ровінь». Активності стартують у вересні і є абсолютно безкоштовними для учасників. Якщо будуть позитивні відгуки від дітей та від батьків, то плануємо влаштувати такий відпочинок на природі і наступного року», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Оксана Війтик.

Програма «Ековікендів» розрахована на дітей віком від 10 до 15 років. Вона містить в собі автобусну мандрівку з відвідуванням ведмежого притулку в Домажирі, цікавих природних об’єктів річки Стрий, НПП «Сколівські Бескиди», водоспадів, навчально-тренувального центру гірських провідників «Ровінь», проведенням екологічних уроків, сплав на рафтах по річці Стрий.

«Максимальна кількість учасників – 75. Діти будуть поділені на три групи, з якими поїдуть супроводжувачі. Вже 7 вересня у дводенну мандрівку поїде перша група. Діток забезпечать харчуванням та проживанням. Під час туру учасникам, окрім всіх активностей, розкажуть основні правила надання першої домедичної допомоги на природі, покажуть роботу гірських рятувальників. Дні будуть насичені, тому не зволікайте та заповняйте анкету на участь», – розповів представник Асоціації гірських провідників Олексій Сопілко.

Для участі у програмі необхідно:

  • Заповнити згоду батьків на участь у заході за покликанням.

  • Заповнити анкету учасника заходу – тут

  • Надати заяву та анкету. Можна надіслати на поштомат Нової Пошти № 36360 (Львів, вул. Шевченка 400), отримувач Олексій Сопілко. Телефон 067 672 8844.

«Кількість дітей, чиї батьки зараз на передовій, та дітей, які покинули рідну домівку та опинились в новому місті зростає. Разом з органами влади та волонтерами маємо зробити усе можливе, аби ці діти психологічно відпочили. Такі екологічні вікенди важливі з двох причин. По-перше, зважаючи на те, що наша країна в епіцентрі екологічного забруднення, діти мають знати, як зберегти природу. По-друге, не завжди у дітей є змога поїхати на відпочинок навіть короткостроковий, а вікенд допоможе знайти нових друзів, дізнатися багато корисної інформації, спробувати щось нове», – додав начальник відділу соціального супроводу 7 прикордонного загону Ігор Жміда.

Термін подачі документів – 25 липня. Групи формують відповідно до черговості надходження заявок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ