Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській області вже два роки не працює безплатний магнітно-резонасний томограф

Уже два роки на базі Львівського обласного клінічного діагностичного центру не працює єдиний в області безплатний магнітно-резонасний томограф. Цю інформацію кореспонденту Гал-інфо підтвердили працівники реєстратури ЛОКДЦ.

Відтак, лікарі змушені скеровувати пацієнтів на відповідне обстеження у приватні клініки, або ж госпрозрахункові кабінети МРТ, що діють при комунальних лікарнях. Процедура є вартісною. Так, скажімо, за МРТ голови у 8-й лікарні доведеться викласти майже 800 грн, у центрі Св. Параскеви – 1000 гривень.

Нагадаємо, ЛОКДЦ – державний медичний заклад, що надає консультативно-діагностичну допомогу всім мешканцям міста Львова та Львівської області, особливо мешканцям сільських районів. До того ж, це єдиний медзаклад на Львівщині, де мешканці можуть зробити обстеження безплатно.

Додамо, що 7 листопада під час засідання колегії Львівської ОДА голова Олег Сало пообіцяв особисто побувати в лікарнях та поговорити з хворими.

"У 3,5 раза зросло фінансування медицини в області. Люди відчули, що покращилось у цій галузі?", - запитав голова Львівської ОДА Олег Сало. Він зазначив, що сьогодні основний акцент роблять на медицину.

Читай також. Вийшли з ладу єдині у Львівській області безкоштовні томографи: на хворих заробляють «приватники»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ