Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській облраді відбулося засідання правління Асоціації сільських та селищних рад

28 лютого у Львівській обласній раді відбулося чергове засідання правління Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. Серед найважливіших питань, які значилися в порядку денному, були: концепція реформ місцевого самоврядування і територіальної влади в Україні,створення селянських обслуговуючих кооперативів у 2013 році. Питання особливо актуальні для Львівської області, повідомила прес-служба Львівської облради.

Як зазначив на засіданні асоціації голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, найбільша біль нашого, особливо тваринницького господарства, – низький рівень товарного виробництва. «Цикл зупинився на рівні натурального. Сьогодні виробництво є, а заготівлі, переробки і реалізації немає. Саме реалізація і переробка тваринницької продукції мають допомогти людям, які живуть у селі і не мають перспективи роботи. У той же час Львівщина має всі умови для розвитку кооперативного руху. Зокрема, важливим є те, що 42% її населення складають мешканці села. По-друге, близько 80% сільгосппродукції вироблено фізичними особами, у той час як на сході та півдні України її виробляють крупні агрофірми. На жаль, сьогодні село обділене увагою держави. Не будуються дороги, не лагодиться житло, заклади культури тощо. На потреби села з державного бюджету надходять вкрай мізерні кошти», – зазначив Ярослав Качмарик. 

Очевидно, як наголосив Ярослав Качмарик, 2 млн грн, які передбачено виділити з обласного бюджету на потреби кооперації, не вирішать усіх її проблем, тому основне для кооперативу, це внески членів кооперативу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ