Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львівській облраді вирішуватимуть, як мотивувати установи за високі показники вакцинації

Грошової винагороди працівникам ЗОЗ, освіти та соціального захисту очевидно не буде. Депутати Львівської облради вирішуватимуть, як мотивувати не персонально людей, а установи загалом. Про це йшлося сьогодні, 24 листопада, під час засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - пресслужба Львівської облради

Комісія розглянула лист департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА щодо механізмів стимулювання вакцинованих працівників ЗОЗ, освіти та соціального захисту.

Як повідомили під час розгляду цього питання, три комісії облради розглядали це питання і усі прийшли до єдиного висновку, що рішення у такому варіанті втратило свою актуальність.

Зокрема, це пов'язано із тим, що вийшла постанова Кабінет Міністрів України, яка в обов'язковому порядку зобов'язує до вакцинації певні категорій працівників. Відповідно необхідно змінити акцент і мотивувати не окремо працівників, а установи. Ймовірно йтиметься про закупівлю необхідного обладнання для їх потреб.

Окрім того, на комісії лунали думки про те, що гроші не вирішать проблеми і наразі це вже питання світогляду. Люди, які зволікають до цього часу з вакцинацією вже прийняли для себе остаточне рішення. 

Голова бюджетної комісії Володимир Квурт зазначив, що йдеться про непосильні видатки для обласного бюджету і ці кошти дійсно краще скерувати на закупівлю обладнання та необхідного устакування для цих установ.

Комісія прийняла рішення підготувати лист-звернення, аби рішенням ради врегулювати це питання і стимулювати не окремо працівників, а установи в яких вони працюють. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ