Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівській ОВА обговорили програму психічного здоров’я області

На Львівщині презентували Комплексну програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення в області. Про це розповіли в пресслужбі ЛОДА.

22 вересня у Львові відбулася презентація Комплексної програми охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення у Львівській області на 2023-2026 роки. Програму розробила робоча група, створена при Львівській обласній військовій адміністрації, і затвердив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Метою Програми є поліпшення психічного здоров'я та надання психосоціальної підтримки мешканцям Львівщини, особливо тим, хто найбільше постраждав від війни – військовим, членам їхніх родин, внутрішньо переміщеним особам, дітям.

Під час презентації Максим Козицький наголосив, що турбота про ментальне здоров'я є надзвичайно важливою. Він подякував Першій леді Олені Зеленській за ініціативу у вирішенні цієї проблеми.

Серед основних завдань Програми – проведення просвітницької та психоедукаційної роботи, підвищення кваліфікації фахівців з питань психічного здоров'я, розвиток мережі надавачів відповідних соціальних послуг.

Реалізацію Програми забезпечуватимуть три департаменти Львівської ОДА – охорони здоров'я, освіти і науки та соціального захисту населення. Також залучатимуться заклади освіти і охорони здоров'я, соціальні працівники, психологи, громадські організації.

Партнерами Програми виступають Український католицький університет, компанія Mono Doctor, Благодійний фонд DіагномеD та інші.

Отже, Комплексна програма дозволить поліпшити доступ до психологічної допомоги для жителів Львівщини, особливо тих, хто найбільше постраждав від війни. Це допоможе покращити психічне здоров'я та соціальне благополуччя людей в умовах війни.

Запис трансляції презентації Програми можна переглянути за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ