Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівському аеропорті пройде аграрний форум

Упродовж 26-28 травня у Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького триватиме міжнародний форум АГРОПОРТ Захід (AGROPORT West), який представить потенціал виробників агропромислового комплексу Західної України. Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Основними темами для обговорення визначено тваринництво, лісництво, вирощування органічної продукції, ягід, овочівництво, садівництво, рибне господарство, а також питання  інфраструктури і логістики, безпеки харчових продуктів, експорту.

Слід зазначити, що один з найбільших заходів аграрної галузі у Східній Європі цього року відбудеться відразу в двох містах: у Львові та Харкові у форматі "Захід-Схід". Таким чином можна буде представити найцікавіші напрями і розробки в агропромисловому комплексі сходу та заходу країни. Місцями його проведення вже традиційно стануть термінали, виставкові площі та аеродромні перони аеропортів двох міст.

"Львівська область є унікальним регіоном, який межує з Європейським Союзом і завдяки своєму вигідному географічному розташуванню є "воротами" в Україну для європейців та площадкою для впровадження європейських вимог та стандартів, - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. - На сьогодні це найбільш інвестиційно-привабливий регіон України. Тут добре розвинена інфраструктура, наявні території, які можна використовувати під реалізацію інвестиційних проектів".

Крім традиційних тематичних виставок, експозицій сільськогосподарської техніки, спеціалізованих конференцій та експертних круглих столів, під час форуму відбудуться численні, заздалегідь заплановані організаторами бізнес-зустрічі "один на один", які дозволять фермерам, постачальникам і рітейлу укласти нові контракти.

Родзинкою львівського форуму стане Національний конкурс шеф-кухарів "День української кухні". У конкурсі візьмуть участь 200 кухарів із різних регіонів України, також понад 500 професійних кухарів відвідають захід з метою вивчення особливостей української національної кухні. Протягом трьох днів учасники заходу змагатимуться у різних номінаціях, проводитимуть майстер-класи, семінари та дегустації.

Зважаючи на те, що АГРОПОРТ 2016 проходитиме в рамках оголошеного ООН року зернобобових культур, окрема частина конкурсу буде присвячено приготуванню страв саме з бобових.

Відвідування заходу безкоштовне. Реєстрація учасників на сайті: www.agroport.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ