Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівському медуніверситеті прокоментували нові правила вступу

Міносвіти запровадило мінімальний прохідний бал ЗНО для зарахування абітурієнтів на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія» у медичних вишах. Відтак, до конкурсу на дані спеціальності допускатимуть вступників, що набрали за результатами ЗНО не менше 150 балів зі вступних випробувань.
Фото Гал-інфо.

Гал-інфо звернулося до голови Вченої ради Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького професора Бориса Зіменковського з проханням прокоментувати запроваджені зміни.

«Такий університет як наш не постраждає через підвищення вимог до абітурієнтів. Медичні виші, що мають високий статус і великий конкурс, не матимуть жодних проблем ні економічних, ні з кількістю студентів. Що стосується нашого університету, то у нас, можливо, поменшає контрактників. Однак, ми зможемо перекрити недобір студентами-іноземцями. У них не вимагають результатів ЗНО, ми зараховуємо їх на основі співбесіди», - зазначив Борис Зіменковський.

На думку професора, під удар можуть потрапити ті медичні виші, у яких не настільки високий конкурс, як у ЛНМУ.

«Проблеми можуть з’явитися у невеликих вишах. Є ймовірність , що вони недоберуть студентів навіть на бюджетні місця, на кажучи вже про контрактників. Відтак, матимуть певні економічні втрати. Також підвищення прохідного балу зменшує шанси для дітей із сільської місцевості, вони можуть недобрати тих 150 балів», - додав він.

На думку Бориса Зіменковського, вищий бал ЗНО не завжди означає, що абітурієнт стане кращим студентом і фахівцем: «Ми думаємо, чим вищий бал ЗНО, чим краще підготовлений абітурієнт, то кращим фахівцем він стане. Це не завжди так. Навіть якщо діти приходять з сільської місцевості і підготовлені гірше, до 3-4 курсу різниця вирівнюється. А той, хто погано вчиться, вилетить пори високі бали, показані на ЗНО».

Додамо, що нові правила прийому вже опубліковані на офіційному сайті  МОН і почнуть діяти у 2018 році.

Нагадаємо, нещодавно Борис Зіменковський переміг виборах ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Борис Зіменковський знову став ректором ЛНМУ ім. Д. Галицького

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ