Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У львівському "Охматдиті" відкрили покращену палату для малих діток

Вчора, 8 червня, у хірургічному відділенні Львівської Обласної Дитячої Клінічної Лікарні Охматдит відкрили ще одну палату покращеного комфорту для маленьких діток. Про це повідомли 9 червня у пресслужбі Відділення НОК України у Львівській області.

Ремонтні роботи в лікарняній палаті для дітей розпочалися на початку травня. Витрати на будівельні матеріали, облаштування кімнати, меблі, постіль сягнули понад 200 тис. грн. Їх оплатила благодійниця Наталія Блажко - керівниця Львівської обласної федерації черлідингу, голова комітету з проведення Всеукраїнських змагань Всеукраїнської федерації черлідингу, тренерка вищої категорії, суддя міжнародної категорії, засновниця і керівниця Lviv Angels (Спортивний клуб черлідингу), членкиня Олімпійської ради Львівщини.

Усі відремонтовані палати будуть безплатними для пацієнтів закладу. На цьому акцентувала під час відкриття палати директорка Львівської обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" Олександра Бурда. Вона розповіла, що першу палату відремонтували за кошти депутатки Львівської обласної ради Тетяни Бей.

"Коли син Наталії Блажко потрапив до "Охматдиту", вона навіть подумати не могла, що це стане початком чогось особливого. Хлопчика прооперували і наступного дня він з мамою мав їхати додому. Мама зайшла до лікарки по виписку і між іншим запитала, що це робиться у сусідній палаті. Так вона дізналася, що у лікарні готується до відкриття перша іменна палата і вирішила зробити ще одну таку", - зазначається на сторінці "Охматдиту" в соцмережі.

"Я давно хотіла зробити щось таке для інших, просто ще не придумала, що саме. І ось знайшла свій варіант в "Охматдиті", - зізналася Наталія.

Сказано - зроблено! Минув місяць, і Наталя відкрила свою палату для маленьких пацієнтів у відділенні хірургії. Тепер інші хлопчики і дівчатка будуть одужувати у цьому затишному місці, де ще місяць тому лежав син Наталі.

Палату назвали на честь дитячого клубу благодійниці - Lviv Angels Room.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ