Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському парку культури планують списати екстремальний радянський атракціон

Рішення про списання атракціону “Орбіта” у Львівському парку культури та відпочинку буде розглядатися на наступному засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. Ініціатором списання став сам парк культури, надіславши лист до мерії.

“Орбіта” - це екстремальний радянський атракціон, який було розроблено у 1974 році. У Парку Культури його було введено в експлуатацію 1986 року. Відповідальним у рішенні зазначено директора ЛКП “Львівський центральний парк культури і відпочинку ім. Б. Хмельницького“  Молодого Олександра Васильовича.

Машина, що оцінюється у 54467 гривень, у строю понад 30 років і вже повністю зносилася. Цього сезону “Містечка атракціонів” вона ще працювала, хоча, як повідомляло “Гал-інфо”, вже було списано “Дзвіночок”.

Щороку перед стартом роботи атракціонів у Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького проходить діагностичне експертне обстеження Західним експертно-технічним центром та Держгірхімпромнаглядом у Львівській області, які надають дозволи на експлуатацію каруселей.

Нагадуємо, що це не єдине покращення благоустрою, яке проводив Парк Культури. З 2015 року було придбано 4 нові атракціони — ʺОбертальні горняткаʺ, ʺОглядова баштаʺ, ʺЛанцюгиʺ та ʺЛітаюча машинаʺ. Натомість “Дзвіночка” було встановлено атракціон ʺЛітаюча машинаʺ, вартість якого майже 1 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ