Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському терцентрі підопічним розкажуть про бій під Крутами

Цієї середи у відділенні соціально-побутової реабілітації Львівського міського терцентру для підопічних Центру проведуть тематичну зустріч присвячену подіям 29 січня 1918 року, коли відбувся бій під Крутами. Власне, щорічно в цей час в Україні вшановують героїчний вчинок молодих українців, які ціною власного життя стали на захист ідеї самостійності України, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Кожної середи у відділенні соціально-побутової реабілітації Львівського міського терцентру проходять зустрічі присвячені різній тематиці, чиісторичним подіям, релігійним та державним святам, чи лекції про визначних українців, чи корисні поради для побуту та власного здоров’я. Як показує спостереження, люди відшукуються на пропозиції участі в подібних зустрічах, адже окрім черпання цікавої інформації, вони мають змогу спілкуватись в колі одноліток, однодумців, ділитись враженнями з подій власного життя», - каже директор Львівського міського територіального центру Віталій Брославський.

У Львівському міському територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, який обслуговує більше 2,5 тис. одиноких львів’ян похилого віку, продовжують систематично організовувати цікаві заходи зі збагачення дозвілля.

Довідка:

Бій під Крутами - бій, що відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути під селищем Крути та поблизу села Пам'ятне, що за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Бій тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва, що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків. У перебігу військових дій бій вирішального значення не мав, та у свідомості багатьох особливого значення набув завдяки героїзму української молоді. Особливо вразило сучасників поховання юнаків, які потрапили після бою в полон до більшовиків і у кількості 27 людей були ними страчені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ