Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському університеті абітурієнтів закликають подавати документи через Інтернет

Після першого тижня вступної кампанії Львівський національний університет імені Івана Франка є одним із лідерів за кількістю поданих заяв серед українських вишів. Найпопулярнішими факультетами серед абітурієнтів є міжнародні відносини, факультети, де є спеціальності пов’язані з комп’ютерними технологіями, економікою та юриспруденцією, повідомив під час останньої прес-конференції відповідальний секретар приймальної комісії Університету Андрій Гукалюк. Про це повідомили у Відділі інформаційного забезпечення ЛНУ ім. Івана Франка.

Цьогорічна вступна кампанія значно відрізняється від минулорічної. Студентка Софія, яка вивчає польську мову в Львівському університеті, пригадує, що минулорічний вступ відбувався за складніших умов. "Пам’ятаю, коли зайшли у коридор, який вів до кімнати, де подавали документи, то кількість людей вражала. Оскільки були черги, доводилось записуватись у списки. Я прийшла подавати документи о 9 ранку і чекала своєї черги дві з половиною години. Такою ж була ситуація в усіх навчальних закладах, де подавала документи. Як потім мені сказали друзі, то було порівняно менше, ніж у попередні роки", - пригадує студентка. 

Цього року у жодному корпусі ЛНУ імені Івана Франка немає таких черг. У головному корпусі можна зустріти лише кілька абітурієнтів. Здебільшого випускники шкіл подають документи вдома, через Інтернет. Вони відзначають, що так набагато зручніше. 

«Нам не потрібно нікуди їздити. Крім того, сайт, де реєструємося, дуже зручний», - розповідає Дмитро, яким мріє стати істориком. Однак, хлопець відзначає, що у перший день вступної кампанії сайт таки працював погано: «У перший день були збої у роботі сайту, бо кожен хотів перший зареєструватися. Але ввечері я зміг без проблем подати документи, хоча з першого разу й не зайшов у систему: потрібно було перезавантажувати сайт». 

В Анастасії, яка подала документи на факультет журналістики, двояке враження від нових правил подачі документів. «Добре те, що, не виходячи з будинку, можна подати документи, але якість самого сайту не дуже добра. Доводиться чекати днями, щоб сайт не «вис» і нормально працював», - наголошує абітурієнтка. 

Однак, нові правила вступу ставлять перед абітурієнтами чимало питань, відтак одним із важливих завдань перед приймальними комісіями у цьому році є допомогти вступникам розібратися із функціонуванням системи. Так, практично у всіх університетах працюють різноманітні центри, що надають консультації абітурієнтам. У ЛНУ імені Івана Франка вони відкриті на кожному факультеті.

У них можна звертатися у робочі дні з 09.00 до 18.00, а у суботу до обіду. Ознайомитись із їхніми адресами можна тут http://www.lnu.edu.ua/v-universyteti-pratsyuyut-konsultats…/. Покрокова інструкція вступу до Університету тутhttp://osvita.ua/vnz/consultations/51775/.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ