Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському вищому професійному художньому училищі відкрили сучасну дизайн-студію

За словами директорки закладу Надії Обнявки, проєкт зі створення сучасного освітнього простору «Design PARK» реалізовано завдяки фінансовій підтримці німецького фонду Eberhard-Schöck-Stiftung, з яким училище тісно співпрацює з 2008 року.

Оформлення інтер’єру студії, меблі – це авторські проєкти студентів училища. Також силами цього професійного навчального закладу було виконано і самі ремонтні та оздоблювальні роботи. Студія дизайну обладнана комп’ютерними навчальними місцями. Також до послуг студентів цифровий фрезерно-гравіювальний верстат і широкоформатний принтер.

Але найбільша цінність студії дизайну, вочевидь, у тому, що викладачам і дизайнерам-студентам вдалось створити просторий та світлий навчальний простір, що надихає до навчання та творчості.

Заступник голови Львівської військової адміністрації Іван Собко, який взяв участь у відкритті, подякував керівництву та колективу училища, а також представникам фонду ім. Ебергарда Шьока за те, що вони інвестують у якісну професійну освіту Львівщини.

Іван Собко: «Діти сьогодні хочуть, щоб навчання було престижним і комфортним, вони прагнуть сучасних підходів і методів викладання. Якщо ми хочемо мати через кілька років добрих дизайнерів, художників, малярів чи реставраторів, то треба інвестувати в профтехосвіту».

За його словами, професійна освіта для обласної адміністрації вже третій рік поспіль є пріоритетним рядком фінансування. Завдяки цьому вдалось значно оновити матеріально-технічну базу багатьох закладів області та Львова. Однак за десятки років «самовиживання» галузь значно відстала від сучасних вимог. Відтак, Іван Собко закликав усі зацікавлені сторони і надалі спільно вкладати гроші у профтехосвіту.

Зокрема, цього року, за словами заступника голови Львівської ОВА, коштом обласного бюджету в області планується відкрити 14 навчально-практичних центрів.

Додамо, що за останні кілька років Львівське вище професійне художнє училище реалізувало кілька модернізаційних проєктів. На умовах співфінансування та із залученням творчих і робітничих сил. А саме, відремонтовано студентський гуртожиток, у якому тепер є ресурсна і тренінгова кімнати, також реабілітаційний зал, а в одному з приміщень власного укриття відкрито виставкову залу авторських робіт студентів училища. Також училище має одну з найкращих смартбібліотек.

Коментує директорка закладу Надія Обнявка: «Сьогодні ми відкриваємо дизайн-студію, що має назву «Дизайн парк». Її головне призначення – місце генерації, проєктування і реалізації дизайнерських проєктів наших викладачів і студентів. Річ у тому, що оформлення інтер'єру, оздоблення стін, художнє мистецтво, проєктування меблів – це візитівка нашого училища. І те, що хочемо мати на виході, – це навчити наших студентів продукувати-творити оригінальні, стильні, сучасні і якісні речі та проєкти».

Представник фонду ім. Ебергарда Шьока Олег Павлюк наголосив, що фонд бачить свою місію у підтримці професійного ремесла як основи середнього класу. Він також повідомив, що фонд продовжив співпрацю із Львівським вищим професійним художнім училищем на наступний рік.

Додамо, що Львівське вище професійне художнє училище сьогодні готує фахівців за професіями «Живописець, вітражник», «Живописець, флорист», «Монтажник експозиції та художньо-оформлювальних робіт, флорист», «Реставратор декоративно-художніх фарбувань, маляр», «Реставратор виробів з дерева, столяр», «Живописець», «Вітражник», «Флорист», «Столяр будівельний, паркетник».

Умілими руками випускників ліцею побудована значна частина нового Львова, житловий масив «Сріблястий», який здобув Державну премію ім. Т.Г. Шевченка, готелі, кінотеатри, школи, корпуси училищ, лікарень та ін. Педагогічний та учнівський колективи брав активну участь у реставрації Львівського театру опери та балету, а вітражі працівників та учнів училища прикрашають храми Львова та Києва.

Також нині студентів та майстрів училища залучають до реставраційних робіт з відновлення історичної спадщини у Львові та області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ