Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"У львів'ян черговий раз видирають гроші з гаманців", - "Наш край"

Голова Львівської міської організації політичної партії “Наш край” Олег Баляш прокоментував плановане підняття тарифів в львівському електротранспорті до 5 гривень.

«Львівелектротранс» запустив процедуру підняття тарифів на проїзд у трамваях та тролейбусах. Запланована вартість одного проїзду – 5 грн, проїзна картка на місяць – 160 грн.

За оцінкою посадовців «Львівелектотрансу», зростання тарифів, які сьогодні занижені з політичних мотивів, не уникнути. Головні причини зростання тарифу такі – загальне зростання вартості праці, електроенергії та запчастин, а також пільговики, витрати на перевезення яких держава не квапиться компенсувати, попри те, що саме вона встановлює ці пільги. Як наслідок, торік «Львівелектротранс» зазнав збитків 158 млн грн, що їх покрили з міського бюджету Львова.     

«Львівелектротранс» справді складне підприємство:  більш як 1000 працівників, капітальні і поточні ремонти, продаж послуг. Але маючи за спиною бюджет Львова і можливість завжди підняти тариф, тут економити витрати без додаткової спонуки ніколи не будуть.

Тепер зростання вартості куди більше і відповідно, викликає ще більше суспільне обурення.

“Вкотре у львів’ян здирають гроші через підвищення тарифів, тепер уже – електротранспорт. Вища ціна мала б означати вищу якість перевезень, а цю проблему можна розв’язати, лише кардинально оновивши застарілий і вкрай зношений рухомий склад. Потрібні нові або капітально відремонтовані тролейбуси і трамваї, – це першочергове завдання “Львівелектротрансу. Наразі нам обіцяють закупівлю старих трамваїв з Німеччини і жодної конкретики про якісні зміни в наданні послуг. Також міська влада і далі затягує питання електронного квитка, впровадження якого покаже реальні цифри обігу коштів в транспортній системі міста”, – голова Львівської міської організації політичної партії “Наш край” Олег Баляш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ