Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львова закуплять 4 евакуатори для «Муніципальної варти»

Депутати Львівської міської ради підтримали проект ухвал щодо закупівлі спеціальної техніки у кількості 25 одиниць для механізованого прибирання для ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Шевченківського району», а також на закупівлю евакуаторів у кількості до 4 одиниць, на умовах фінансового лізингу для ЛКП «Муніципальна варта». Про це йдеться у повідомленні на Інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

Це рішення передбачено ухвалою «Про надання ЛКП „Шляхово-ремонтне підприємство Шевченківського району“ та ЛКП „Муніципальна варта“ дозволів на придбання техніки на умовах фінансового лізингу».

Як повідомила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міста Ірина Маруняк, для ефективної роботи ШРП міста потребує оновлення техніки.

«В ШРП є стара техніка. Ми плануємо закупити МАЗи і порохотяги, щоб навесні пилюку збирати швидко та оперативно, також плануємо купити тракторці, щоб взимку посипати піскосуміш. Треба купувати техніку для ШРП. МАЗи будуть мати можливість розсипати реагенти. Ми говорили про пілотний проект в Галицькому районі. Вартість реагентів — 22 млн грн, які треба виділити».

На думку члена комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Мирослава Данилківа, закуповувати техніку необхідно європейського рівня, щоб навести порядок на вулицях міста..

«Ми пам’ятаємо, які проблеми були навесні із «пісковими бурями», тому однозначно треба закупляти техніку європейського рівня. Щодо евакуаторів, мусимо наводити порядок, але водночас мусимо думати, як вийти із ситуації із браком місць для паркування. Адже є багато ділянок, які можна використати як паркінг. Тож не потрібно тільки штрафувати, а й будувати парковки, щоб дати можливість мешканцям  залишати свої авто».  

Під час обговорення питання голова комісії фінансів та планування бюджету Вікторія Довжикзапропонувала включити в цю ухвалу також пункт про купівлю автобуса для спортсменів і кошти для ЛКП «Ратуша-Сервіс» для здійснення цієї купівлі. Запропонований термін договору фінансового лізингу - 36 місяців.

Детальніше:

Крім цього, депутати затвердили проект ухвали щодо створення відділу інспекторів з паркування, яке підпорядковуватиметься управлінню міста.

«З 27 вересня ми отримуємо функцію штрафування за незаконне паркування, тому необхідно збільшити кількість працівників, адже це та діяльність, яка буде наповнювати бюджет міста і заробляти на себе. Безлад, який ми бачимо, коли під знаком стоїть запаркована машина і поліція нічого не може вдіяти, бо не має ресурсу, є неприпустимий. Ми маємо взяти ситуацію в свої руки і прийняти цю ухвалу», - прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий під час розгляду ухвали.

Відтак було запропоновано передбачити 20 вакансій для інспекторів з паркування, а 15 - мати у резерві і проголосувати за їх створення на наступній сесії міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ