Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові 25% виборців "Свободи" вболівають за "Шахтар" і 50% виборців Партії регіонів - за «Карпати»

Серед клубів української Прем'єр-ліги львів’яни найбільше вболівають за рідні «Капати» (87%), а також київське «Динамо» (46%) та донецький «Шахтар» (26%). Такі результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 18 – 26 грудня 2010.

Приємно констатувати, що політичний фактор значно нівелюється на футбольному полі. І хоча за «Шахтар» найбільше вболівають виборці Партії регіонів, разом з тим за донецький клуб вболіває близько чверті виборців Свободи, Батьківщини та Нашої України і навпаки – близько половини виборців Партії регіонів вболіває за «Карпати», майже третина – за «Динамо».

Серед вболівальників «Шахтаря» знайшлося значно більше вболівальників «Динамо» (63%), ніж серед вболівальників київського клубу вболівальників донецького (35%). Водночас понад 90% вболівальників як «Динамо» і «Шахтаря» вболівають за львівські «Карпати».

Серед вболівальників «Карпат» найбільше виборців Батьківщини та Свободи, «Динамо» – Фронту змін.

Домінуючим фактором вибору улюбленої команди для львів’ян є походження команди – «підтримуємо своїх». Так, якщо наступного сезону в Прем'єр-лiзi виступатимуть два клуби від Львова тільки 46% львів’ян вболіватимуть лише за «Карпати» і 4% - лише за ФК «Львів», тоді як майже 40% вболіватимуть за обидві львівські команди.

Майже 70% футбольних вболівальників Львова (понад 80% вболівальників «Карпат») позитивно оцінили роботу головного тренера футбольного клубу "Карпати" О.Кононова у 2010 році. Лише 10% дали негативну оцінку роботі тренера (8% – серед вболівальників «Карпат»).

13% футбольних вболівальників Львова (14% вболівальників «Карпат») вважають виступ футбольного клубу "Карпати" у Лiзi Європи 2010 однозначно успішним; 54% (59%) – назвали цей виступ швидше успішним, все таки команда вийшла до групового турніру.

Водночас 15% футбольних вболівальників Львова (12% вболівальників «Карпат») назвали виступ футбольного клубу "Карпати" у Лiзi Європи 2010 швидше не успішним, все таки останнє місце у групі і 6% - однозначним провалом.

Як бачимо роботу тренера «Карпат» львів’яни оцінили дещо краще, ніж виступ самого клубу.

Тим не менше 76% футбольних вболівальників Львова (82% вболівальників «Карпат») вірять в те, що наступного сезону футбольний клуб "Карпати" знову гратиме в Лiзi Європи.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова віком від 16 років і старші

Вибіркова сукупність: 827 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,7%, для значень близьких до 30% - не більше 2,3%, для значень близьких до 10% - не більше 1,6%

Терміни проведення дослідження: 18 – 26 грудня 2010 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ