Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові 4-річній дівчинці видалили пухлину

До відділення хірургії вроджених вад розвитку Дитячої лікарні на Орлика звернулися батьки 4-річної дівчинки зі скаргами на болі у животі. Про це повідомили 28 грудня на Facebook-сторінці Дитячої лікарні на Орлика.
Фото Дитяча лікарня на Орлика

Провівши необхідні дослідження, було виявлено пухлину діаметром до 15 мм, оточену запальними регіональними лімфовузлами, що спричиняло постійні болі і проявлялось ознаками кишкової непрохідності. Про це розповіла завідувачка відділенням, лікар-хірург Курило Галина Василівна.

З її слів, особливість ситуації у тому, що пухлина щільно зрослась із оточуючими тканинами, знаходилась поряд з біфуркацією аорти, практично над центральною веною, що є життєво важливим у кровопостачанні і житті пацієнта.

"Об’єм черевної порожнини у 4-річної дитини дуже не великий і рухи хірурга, що оперує 3-міліметровим інструментом дуже обмежені, практично ювелірні. Пухлину буквально по міліметрах відділяли від судин. Але ми це зробили, пухлина видалена лапароскопічно разом з оточуючими лімфовузлами і без ускладнення. На 3-й день дитина виписана додому з нормальними клінічними показниками", - розповіла лікарка.

"Варто зазначити, що було кілька дуже напружених моментів, адже доля секунди і могла виникнути серйозна кровотеча, чи інше ускладнення. Але все вийшло чудово, операція тривала до 2,5 годин, гістологічно пухлина доброякісна і на животику у дитини три, практично невидимі, проколи до 3 мм", - підсумувала Галина Курило.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ