Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Львові Центр перебування бездомних використовують, щоб дістатити квартири для учасників АТО?

У Львові активісти звертають увагу місцевої влади на те, що люди з інших областей і передмістя реєструються в Центр обліку та нічного перебування бездомних громадян у Львові за адресою вул. Кирилівська, 3а. Реєструються для того, щоб в подальшому претендувати на житло. Про це йшлося сьогодні, 13 травня, під час чергового засідання комісії з розгляду проблемних питань учасників АТО у Львівській міській раді, повідомив кореспондент Гал-інфо.

За словами учасниці Спілки соціального захисту прав АТО і сімей загиблих Лесі Турашвілі, у Львові справжній бум із перереєстрацією місця проживання і пов’язано це із чергою на квартири для учасників АТО.

Вона пояснила, що учасники АТО з інших областей України реєструються в Центрі обліку бездомних громадян, щоб потім претендувати на отримання квартир, в тому числі і в будинку на вул. Під Голоском.

«Ми просимо міську владу точно з’ясуватиЄ яка кількість таких перереєстрованих людей. В першу чергу житло мають отримати бійці, які є мешканцями Львова. Іншого ми недопустимо», - заявила вона.

Окрім того, як розповіла голова ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» Богдана Сірків в цьому ж центрі на вул. Кирилівській перереєстровуються й мешканці, які в передмістях Львова мають особняки.

Голова міжфракційної депутатської групи у Львівській міській раді Віталій Свінціцький заявив, що він як депутат ініціюватиме проведення детальної перевірки усіх приписаних в Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян. Ця перевірка передбачатиме з’ясування обставин, за яких людина була змушена прописатись у Центрі для бездомних та попереднього місця проживання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ