Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові активісти знищили незаконну забудову на розі вулиць Енергетичної та П. Мирного

Активна громада міста разом з мешканцями прилеглих будинків знищили загорожу, яку встановили по периметру території незаконної забудови на розі вулиці Енергетичної та П. Мирного. Про це 26 січня 2013 року повідомив народний депутат України від Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Юрій Михальчишин. Повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Зокрема, у повідомленні сказано: "Як зазначив Юрій Михальчишин, до нього звернулися мешканці мікрорайону Новий Львів щодо незаконного влаштування загорожі на прибудинковій території будівельною фірмою «Інтергал-Буд».

«Історія ділянки на розі вулиць Енергетичної та П. Мирного сягає 2006 року, коли виконавчий комітет Львівської міської ради погодив її під місце розташування будівництва службового житла працівникам прокуратури. Згідно з цим рішенням, замовником будівництва мало б виступати управління капітального будівництва ЛМР, проте украли договір, згідно якого без конкурсу забудовником обрано фірму «Інтергал-Буд». Через шість років, на основі рішення виконкому, яке втратило чинність, «Інтергал-Буд» самовільно встановило загорожу, яка обмежила доступ зі сторони будинків. Ба більше, горе-забудовник захопив значно більшу територію, яку колись передбачали під забудову, чим мешканців вулиці Енергетичної позбавив доступу до гаражів, дитячого майданчика і майданчика для складування побутових відходів», – розповів народний депутат.

На вимогу мешканців пред’явити документи та дозволи забудовник показав нікчемне розпорядження в.о. голови Сихівської районної адміністрації м. Львова про початок підготовчих робіт.

«Посилатися на такий «документ» є абсолютно безпідставно, адже відповідний дозвіл відсутній у чинному законодавстві та державних будівельних нормах. На вимогу мешканців прилеглих вулиць, депутата-мажоритарника цього округу свободівця Івана Лещишина, голови фракції ВО «Свобода» у ЛМР Маркіяна Лопачака та народного депутата до місця незаконної забудови прибули перший заступник міського голови Львова, начальник юридичного управління ЛМР, директор департаменту містобудування та начальник управління капітального будівництва. Поспілкувавшись з представниками забудовника, не виявлено жодних правових підстав на встановлення будівельного майданчика та загорожі, тому на вимогу городян, керуючись статтею 16 Закону України «Про статус народного депутата України», який передбачає вимагати негайного відновлення законності спільно з активною громадою міста та мешканцями прилеглих будинків, приступив до демонтажу встановленої огорожі», - повідомив Юрій Михальчишин.

Як зазначив голова фракції Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Маркіян Лопачак, на минулій сесії під час розгляду ухвали «Про продовження управлінню капітального будівництва Львівської міської ради терміну оренди земельної ділянки на вул. Енергетичній – вул. Панаса Мирного»депутат виступив з ініціативою доповнити її пунктом, який передбачає внесення ділянки до переліку спортивних та дитячих майданчиків загального користування.

«Минулого пленарного засідання Львівської міськради, коли сесія розглядала продовження управлінню капітального будівництва ЛМР терміну оренди земельної ділянки на вул. Енергетичній – вул. Панаса Мирного, з моєї ініціативи було доповнено пункт, який передбачав внесення цієї ділянки до переліку спортивного та дитячого майданчиків загального користування. Окрім цього, відповідні зміни передбачали заборону проведення будь-якого капітального будівництва. На цей момент фракція «Свобода» вивчає юридичну складову цих правопорушень і докладе всіх зусиль, аби не допустити протизаконні дії на розі вулиць Енергетичної та П. Мирного», – заявив Маркіян Лопачак".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ