Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові бійцям АТО готові дати землю під гаражі

Бійці АТО у Львові можуть об’єднуватись і створювати гаражні кооперативи, а Львівська міська рада готова надати земельні ділянки для будівництва гаражів. Наразі чиновники знайшли дві вільні земельні ділянки - на Сихові та Рясне-2. Про це сьогодні, 13 травня, під час чергового засідання комісії з розгляду проблемних питань учасників АТО у Львівській міській раді, повідомив в.о. директора департаменту містобудування Львівської міськради Сергій Коровайник, передає кореспондент Гал-інфо.

«Місто готове надати ряд земельних ділянок учасникам АТО для гаражних кооперативів», - сказав він.

За словами чиновника, йдеться про ділянки вздовж залізничних колій, які не можуть бути продані з аукціону.

Відповідно передбачається, що бійці АТО можуть створювати кілька гаражних кооперативів. Місто надалі шукатиме можливість виділення земельних ділянок під гаражі у кожному районі Львова. Однак, за словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, якщо у Франківському районі вільні земельні ділянки ще можна пошукати, то у Залізничному їх немає взагалі.

Керівник комісії, заступник міського голови Львова Ростислав Дацків,  зазначив, що гаражні кооперативи бійців АТО мають з’явитися у кожному районі, а тому місто повинно розглянути усі можливості у пошуку земельних ділянок під них.

Він додав, що на базі комісії буде створено чотири ініціативні групи по кожній ділянці, які перевірятимуть усі документи гаражних кооперативів, які будуть створювати.

Водночас голова ГО «Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих» Богдана Сірків запропонувала передбачити, щоб ті хто отримуватиме квартиру в будинку для АТОвців на вул. Під Голоско і, відповідно, там матимуть місце для паркінгу, не ставали на чергу для отримання місця під гараж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ