Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові будуть боротись з гендерними стереотипами

Сьогодні, члени комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки ЛМР підтримала ініціативу депутатки Оксани Маруняк, про приєднання до Європейської хартії.

Як зазначила Оксана Маруняк, ухвала "Про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад" була створена за спільної ініціативи керівниці управління персоналом Львівської міської ради Лілії Савич та консультантки групи ‘’Рівні можливості’’ Ірини Трохим.

Проєктом пропонується приєднатися до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад з метою дотримання принципу рівності чоловіків і жінок, протидії різних форм дискримінації та зневаги.

‘’Зміст цієї хартії не про те, що дати більше чогось жінкам, а про те, щоб була рівність, був баланс і гендерна збалансованість у виконавчих органах. Це про просвітницьку роботу, яка буде поширюватись і масштабуватись на всю громаду загалом’’, - зокрема розповіла Оксана Маруняк. 

Нерівності є результатом соціальних концептів, побудованих на численних стереотипах у родині, школі, культурі, засобах масової інформації, сфері праці, організації суспільства. Таким чином, існує багато сфер, де можна діяти, реалізовувати нові підходи та здійснювати структурні зміни.  

“Коли ми говоримо про гендерну рівність, то ми маємо на увазі різні верства населення які проживають у Львові. Гендерно зумовлене насильство - це насильство від якого більше потерпають саме жінки”, - зокрема поділилась Ірина Трохим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ