Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові бюджетні витрати на благоустрій міста викликають питання

Попри війну, Львівська міська рада продовжує витрачати чималі кошти на благоустрій та косметичний ремонт міста.
Фото: LVIV.MEDIA

Ці витрати є предметом критики з боку активістів та ЗМІ, які закликають місцеву владу скоротити некритичні видатки та спрямувати кошти на підтримку Збройних Сил України. Про це зокрема зазначило видання LVIV.MEDIA.

Одним з прикладів таких витрат є виділення 1 мільйона гривень податковій службі на закупівлю конвертів та марок, попри активне поширення в Україні електронного документообігу. Також викликає питання реконструкція парку Замарстинівський, вартість якої зросла з 10 до 25 мільйонів гривень.

Крім того, райони Львова витрачають по 4-5 мільйонів гривень на озеленення, догляд за парками та косіння трави, незважаючи на попередні заяви мерії про відмову від косіння трави в 2024 році.  

Водночас як зазначає автор статті, міська влада Львова перерозподіляє кошти з інших програм, зокрема теплопостачання, електронного квитка та парків, на ремонт доріг, виділивши на це 120 мільйонів гривень.

Також критикується практика безоплатної передачі цінних земельних ділянок приватним компаніям на пільгових умовах, що, за оцінками експертів, завдає місту багатомільйонних збитків.

LVIV.MEDIA зазначає, що опозиція у Львівській міській раді фактично відсутня, оскільки більшість депутатів підтримує рішення міського голови, що ускладнює контроль за використанням бюджетних коштів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ