Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Львова: У Львові демонтовану зірку з Марсового поля передали до музею Територія терору
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Львові демонтовану зірку з Марсового поля передали до музею "Територія терору"

Вчора, 27 жовтня, радянську зірку, яку демонтували з Марсового поля у Львові 25-го числа, передали до музею "Територія терору".
У Львові на Марсовому полі закидали яйцями "серп та молот". Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

Про це інформує Суспільне.

Зокрема, завідувачка інформаційного відділу музею Дарія Кінзер у коментарі виданню повідомила, що тепер демонтована зірка перебуває у колекції радянського мистецтва.

"Це барельєф, який зображає радянський орден за участь у Вітчизняній війні. Раніше вона знаходилася на так званому Марсовому полі. Це територія військового кладовища, на якому радянська влада перепоховувала воїнів Червоної армії. Її там встановили у 1976 році", - зазначила вона.

Окрім зірки, в колекції музею є Монумент Слави та пам'ятники радянським воїнам та членам компартії, які демонтували раніше.

"Наша колекція радянського мистецтва формується доволі давно, тому ми маємо багато експонатів. Звичайно ж, що це Монумент Слави, який теж не так давно до нас перевезли. Він є повністю в нас: всі 6 барельєфів, які там були зняті, й скульптури воїна та жінки. Також в нас є декілька пам'ятників, які були демонтовані ще в 90-х роках, до прикладу пам'ятник Юрію Великановичу, погруддя Василя Пересади, також є мозаїка, вітражі та фонтан "Кульбаба", - каже Дарія Кінзер.

Оглянути експонат та колекцію радянського монументального мистецтва можна в будні та вихідні, окрім понеділка та вівторка. Потрапити в музей можна за наявності сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ