Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вже 71 громада на Львівщині очистилася від символів пропаганди

У селі Криве Радехівської громади 16 січня демонтували останній у громаді тоталітарний памʼятник окупантам. Відтак вже 71 громада Львівської області очистилася від символів пропаганди. Про це інформує ЛОР.
Фото: ЛОР

Про це повідомив депутат Львівської обласної ради, голова міжфракційної депутатської групи «Декомунізація та деколонізація Львівщини» Захар Миляник.

«На Львівщині залишається орієнтовно 8 скульптур псевдородін і обелісків окупаційній радянській армії – у Лопатинській та Новороздільській громадах. Від початку 2023 року разом із робочою групою при Львівській ОВА, ГО «Декомунізація Львівщини», ветеранами, військовими та громадами ми демонтували 303 памʼятники окупантам. Це, зокрема, всі скульптурні зображення солдатів радянської окупаційної червоної армії.», - поінформував Захар Миляник.

Нагадаємо, демонтаж пам'ятників-символів радянського режиму відбувається на підставі рішення Львівської обласної ради від 20 вересня 2022 року про завершення декомунізації та деколонізації на території Львівської області та розпорядження начальника Львівської ОВА. Документи рекомендують територіальним громадам демонтувати усі пам’ятники, пам’ятні знаки, меморіали, які символізують тоталітарний окупаційний режим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ