Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові 2 роки діє технологія «Zero waste»: наслідки

"Департаментом містобудування забезпечив функціонування єдиної в Україні міської системи збору відходів побутового електронного та електричного устаткування від населення", - розповів 30 січня під час звіту за 2017 рік директор департаменту містобудування Львівської міської ради Сергій Коровайник.
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Фото Гал-інфо, Олена Ляхович

{{1}}

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, Сергій Коровайник зазначив, зокрема, таке.

"У процесі реалізації програми створено систему збору відпрацьованих батарейок; відпрацьованих люмінесцентних ламп; непридатних ртутних термометрів; введено в експлуатацію лінію по переробці  люмінесцентних ламп, оскільки в кінці 2016 року ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів» отримало  ліцензію Міністерства екології та природних ресурсів України на право здійснення господарської діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами.

Відтак з листопада 2016 по листопад 2017 ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів» розпочато укладання угод з юридичними особами на утилізацію компактних та трубчастих люмінесцентних ламп та прийнято і утилізовано понад 130 тис. відпрацьованих компактних та трубчастих люмінесцентних ламп.

Одночасно в результаті проведення збору від населення відпрацьованих люмінесцентних ламп на базі мікроавтобуса «Екобус» з січня 2016 до кінця 2017 зібрано понад 16 тис. відпрацьованих люмінесцентних ламп та 168 непридатних ртутних термометри, які станом на сьогодні перероблені в повному обсязі.

Потужність лінії по переробці ртутних ламп складає 500 трубчастих або 800 компактних люмінесцентних ламп в годину. Така потужність дозволяє практично повністю покрити потреби Західного регіону України у таких послугах.

{{2}}

Технологія «Zero waste»

Основним критерієм ефективності використання цього обладнання є застосування практично безвідходної технології, або як її ще називають технології «zero waste». Практично усі компоненти, отримані в результаті переробки ламп, можуть бути використані у якості вторинної сировини», - зазначив директор департаменту містобудування Львівської міської ради Сергій Коровайник.

Перелік пунктів збору використаних батарейок у м. Львові тут.

Додамо, що додаткову інформацію можна отримати, звернувшись до головного спеціаліста відділу екології управління екології та благоустрою ЛМР Палюх Тетяни Борисівни за телефоном: (032) 297-59-82. Із питань укладання угод необхідно звертатись безпосередньо до ДП «Боднарівка» за адресою:  м. Львів, вул. Окружна, 56 (тел.: (032) 238-40-46).

{{3}}

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ