Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

У Львові досі існує вулиця імені червоного генерала Карбишева

У Львові досі існує вулиця імені червоного російського генерала Дмитра Карбишева. Про це повідомили на Гарячій лінії міста Львова.

Як повідомили на Гарячій лінії міста Львова з посиланням на інформацію надану Львівським комунальним підприємством АТП №1, станом на сьогодні у Львові на вулиці Віденській функціонує зупинка громадського транспорту названа на честь генерала Червоної армії Дмитра Карбишева. Офіційна назва зупинки - "вул. Карбишева", яка відповідно так і оголошується в пасажирському транспорті.

Рішення про зміну назви зупинки може прийняти виконавчий комітет ЛМР, і лише після цього буде змінене інформування пасажирів, зазначили на Гарячій лінії міста Львова.

Довідка з Wiki.

Карбишев Дмитро Михайлович

Карбишев Дмитро Михайлович (рос. Карбышев Дмитрий Михайлович; 14 (24) жовтня 1880, Омськ — 18 лютого 1945 концтабір Маутгаузен) — російський та радянський військовик, генерал-лейтенант інженерних військ, професор Військової академії Генерального штабу, доктор військових наук.

16 серпня 1946 отримав посмертно звання Героя Радянського Союзу за те, що у гітлерівських концтаборах провів три з половиною роки та не зрадив присязі СРСР. У радянській пропаганді був символом незламної стійкості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ