Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові фіксують необґрунтоване підвищення цін на помешкання: перелік орендодавців

Від початку війни «гаряча лінія» міста отримала близько 80 скарг на недобросовісних орендодавців, які необґрунтовано підняли ціни на помешкання у Львові.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

Про це міський голова розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Наші працівники опрацювали та перевірили кожне звернення. Станом на зараз я можу з впевненістю зробити публічним список із 6 юридичних та фізичних осіб, які наживаються на війні. Дав таку обіцянку, тому виконую. Цю інформацію я передаю у військову адміністрацію з пропозицією використати ці приміщення для поселення військових та людей, які потребують прихистку безоплатно. Відповідно до закону про воєнний стан, військова адміністрація має відповідні повноваження», – зазначив Андрій Садовий.

Відтак у переліку, оприлюдненому міським головою, йдеться про такі приміщення:

  1. однокімнатна квартира, Павлов С.М., вул. Валова, 16б/20, 81614 грн за місяць;
  2. оренда апартаментів, вул. Дорошенка, 67, три ночі коштують 11 100 грн;
  3. апарт-готель, вул. Княгині Ольги, 39, доба коштує 4 197 грн;
  4. хостел «Форест», вул. Фурманська, 5, десять ночей коштують 11 200 грн;
  5. квартира, Мацків Людмила, вул. Старицького, 6/7, власниця без повернення завдатку виселила мешканців;
  6. квартира з однією спальнею, Станько Б. М./вул. Костюшка, 5/4/1 доба коштує 5400 грн.

Водночас міський голова застеріг містян від необґрунтованих скарг та закликав до ретельної перевірки інформації.

«Я знаю, що в мережах таких скарг значно більше. Але ви маєте чітко обґрунтувати своє повідомлення. Інформація про те, що на якійсь вулиці дуже дорого коштує квартира, є недостатньою. Якщо маєте конкретні факти з іменами, адресами і контактами — передавайте їх на «гарячу лінію». Важливо уточнити, чи вартість квартири зросла після початку повномасштабної війни в Україні. Але прошу: не копіюйте неперевіреної інформації», – зазначив Андрій Садовий.

Також мер попросив не узагальнювати поодинокі випадки мародерства на всіх львів’ян, адже більшість містян сьогодні безоплатно та самовіддано допомагає усім українцям, які цього потребують:

«Не узагальнюйте і не називайте усіх мешканців заходу мародерами. Є чіткі дані — передавайте їх нам. Тисячі львів’ян, сотні підприємств добровільно прийняли і продовжують приймати у себе людей. Ресторани забезпечують безкоштовним харчуванням, готелі часто також безоплатно поселяють у себе жінок із дітьми. Ми всі працюєте на перемогу України! Бо тільки разом переможемо», – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ