Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові ганьблять видавництво, що публікує «нєтлєнки» Бузини

1/3
«Ні видавцям сепаратистської літератури в Україні!». ПІД таким гаслом вчора, 9 вересня, відбулося пікетування церемонії відкриття «Форуму видавців» у Львівській філармонії. Про це Гал-інфо повідомили організатори акції, Львівська обласна історико-просвітницька правозахисна організація «Меморіал».

Активісти, члени ЛОІППО «Меморіал» виступили проти друку, ввезення та поширення в Україні антиукраїнських книжок. Йдеться передовсім про видавництва, що публікують антиукраїнські твори Олеся Бузини та Платона Бєсєдіна.

У львівському «Меморіалі» обурені тим, що «в той час, коли на сході проливається кров наших співвітчизників, проблема поширення сепаратисткою літератури залишається відкритою. Навіть не зважаючи на тиск громадськості, публікації в ЗМІ, деякі вітчизняні видавництва, такі як «Арій», що досі публікує «нєтлєнки» Олеся Бузини та «Фоліо» з книгою українофоба Платона Бесєдіна «Учитель. Роман перемен» продовжують свою ідеологічну справу».

Активісти нагадують, що книжки, надані організацією на експертизу до слідчих органів, містять ознаки, що провокують українське суспільство до громадського протистояння. Відповідні відомості слідчий відділ УСБУ у Львівській області вніс до ЄРДР.

ЛОІППО «Меморіал» планує проводити акції громадського протистояння, поки не отримає відповідної реакції громадськості і видавців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ