Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У Львові готові почати збір підписів щодо відставки голови ДФС України Насірова

Вже понад рік Головне управління Державної фіскальної служби у Львівській області без начальника, а керівництво здійснює виконувач обов’язківа. Тобто не має високого рівня керівника, який би був відповідальним за те, яким чином будується та впроваджується в життя фіскальна доктрина на території нашої області. З цього приводу представники громадський організацій провели у Львів круглий стіл.

Думка та позиція громадянського сектору щодо призначення того чи іншого кандидата на посаду керівника фіскальної служби у Львівській області повністю ігнорується п. Р. Насіровим (голова ДФС України), що є не тільки безперечним грубим порушенням демократичних засад, принципів справедливості, публічності та прозорості у кадрових питаннях, а й призводить до дестабілізації в роботі фіскальних органів області, соціальної напруги в суспільстві, створює загрози для економічної безпеки України, збереження територіальної цілісності та недоторканості нашої держави.

Голови громадських організацій та керівники громадських формувань Львівщини, народні депутати України від Львівщини та керівництво області  вважають, що призначення очільника такої важливої для області служби повинно відбуватися максимально відкрито та прозоро.

Сьогодні, натомість, ми маємо відсутність системних змін у роботі служби, яких вимагав Євромайдан під час Революції Гідності, невірні кадрові призначення, неефективне державне управління та спробу руками фіскальної служби зберегти всі злочинні схеми попередньої корумпованої влади!

Слід зазначити, що під час робочого візиту 2 липня 2015 року до м. Львова Президент України П. Порошенко особисто підкреслив, що залучення керівника ДФС у Львівській області має відбутися прозоро із залученням громадськості. 6 липня 2015 року в листі Голові ДФС України Насірову Р. – голова ЛОДА Синютка О. висловив аналогічну позицію, у зв’язку з чим не погодив запропонованого Києвом  кандидата, наголошуючи на відкритості та публічності.

З огляду на викладене та за наслідками круглого столу, що відбувся 8 липня за участі групи народних депутатів від Львівщини, керівництва Львівської обласної державної адміністрації та найдієвіших громадських організацій, прийнято наступні рішення:

1. Завершити первинний конкурс на заміщення посади керівника ГУ ДФС України у Львівській області шляхом вмотивованого обґрунтування неможливість призначення на посади кандидатів рекомендованих кадровою комісією, а відтак негайно провести відкритий конкурсу на заміщення посади керівника ГУ ДФС України у Львівській області у термін до 8 серпня 2015 року із чітким зазначенням форми подачі документів та інших умов проведення конкурсу;

2. Зважаючи на суспільний резонанс, провести засідання конкурсної комісії у Львові із залученням представників громади області, активістів і журналістів;

3. У разі відсутності реакції з боку керівництва ДФС України та непроведення публічного конкурсу у вказаний термін, народні депутати України, спираючись на вимоги та думку громадськості Львівщини, зобов’язуються розпочати процедуру збору підписів щодо питання негайної відставки Голови ДФС України Насірова Р., та у найкоротший термін винести вказане питання на розгляд Верховної Ради України!

(Громадськість Львівщини висловлює подяку за участь у круглому столі народному депутату України Андрію Антонищаку від партії «Блок Петра Порошенка»,  Оксані Юринець від партії «Удар»,  Михайлу Бондару  з партії «Народний Фронт», позафракційному Володимиру Парасюку та голові Львівської обласної державної адміністрації Олегу Синютці).

 

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ