Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові говоритимуть про вклад Арнольда Рерінга у розвиток міста

19-21 травня у Львові відбуватиметься Міжнародний науково-практичний симпозіум «Арнольд Рерінг – мистецтво і природа в урбаністичному розвитку Львова». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Мета симпозіумі – повернення із забуття імені та творчості Арнольда Рерінга – головного ландшафтного архітектора Львова у 1970-1913 роках та належна оцінка його вкладу у розвиток міста; обговорення актуальних проблем дослідження, збереження та реконструкції історичних систем озеленення міста та пропозиції до їх вирішення; налагодження спілкування між науковцями в сфері охорони історичних садів та парків для збереження історично сформованої мережі міської зелені Львова.

Учасники симпозіуму говоритимуть про розвиток урбаністичних ідей другої половини 19 – початку 20 століття і творення мережі міської зелені, про особистість Арнольда Рерінга у культурі Львова та його авторський почерк у садово-парковому мистецтві, про стан, збереження та перспективи розвитку мережі міської зелені.

Організатори: управління екології та благоустрою ЛМР, управління охорони історичного середовища ЛМР, кафедра містобудування Інституту архітектури НУ «Львівська політехніка».

Серед заходів – урочисте відкриття партеру за проектом А.Рерінга на пр.Свободи та оранжереї і відреставрованої пам’ятної таблиці ландшафтному архітектору у Стрийському парку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ