Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові хочуть запровадити нову нормативну грошову оцінку земель міста

Сьогодні у Львові відбулися громадські слухання проекту „Про затвердження нормативної грошової оцінки земель міста Львова”. Відповідно до цього проекту середня базова ціна 1 м кв. землі зросте з 285 до 470 грн. Цифра може коливатися залежно від призначення ділянки та її призначення. Коефіцієнт вартості визначатиме комп’ютерна програма, яка братиме за основу 26 факторів, у тому числі належність до однієї з 75 оціночних зон. Цей проект хочуть подати на розгляд сесії ЛМР через два тижні, а з 1 січня 2009 року почати його втілювати.
Як заявив заступник начальника управління земельних ресурсів та регулювання земельних відносин Ігор Гуменчук, на адаптацію проекту ще нададуть від 60 до 90 днів.
„Якщо не ввести цю систему, держава може встановити свої коефіцієнти, які можуть бути завищеними”, - говорить Гуменчук.
Такою системою зовсім не задоволені підприємці, адже це спричинить підняття орендної плати і відповідно потягне значне підвищення цін на товари і послуги. На їхню думку, питання є не дочасним через вплив економічної кризи. Втілення проекту потрібно відтермінувати принаймні на один рік і розбити його на три етапи. Підприємці планують звернутися до депутатського корпусу з проханням відтермінувати проект і зробити його більш прозорим.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ