Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові є два гінекологічні відділення, де нема платних послуг

31 січня у Львові презентували єдиний операційний блок для двох гінекологічних відділень гінекологічного корпусу 3-ї міської клінічної лікарні.

Зокрема, завідувач гінекологічного відділення 3-ї міської клінічної лікарні Тарас Мартин розказав, що цей корпус має 2 гінекологічні відділення по 40 ліжок кожне, в яких за рік проходять стаціонарне лікування в середньому 6500 хворих.

Також у гінекологічних відділеннях є клінічна лабораторія, кабінет ультразвукової діагностики (де проводять 14 200 досліджень на рік), міський центр репродуктивного здоров’я. У цьому центрі надають консультації приблизно 6 200 амбулаторним хворим.

«У 2016 році ми  провели 1453 операцій», – зазначив Тарас Мартин і додав, що з цього числа  60-70% – це ендоскопічні операції, 20-30% – відкриті операції, 10% – вагінальні. Тобто 7 із 10 жінок оперуються ендоскопічно, зокрема, це операції на матці та при опущеннях статевих органів.

У відділеннях є кімнати на одну, на дві, на три і на чотири людини. При цьому на запитання щодо платних палат,  Тарас Мартин сказав: «У нас нема VIP-кімнат, у нас не має платних послуг. У нас всі рівні».

Водночас як розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, на капітальний ремонт операційного блоку гінекологічного корпусу було витрачено 749 200 грн позабюджетних коштів. При цьому за бюджетні кошти для нових операційних у 2016 році було закуплено обладнання на 2 135 620 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ