Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові ініціюють референдум щодо реформ Табачника

В університеті "Львівська політехніка" відбулася нарада щодо всеукраїнського студентського референдуму. Ініціюють його Національний студентський союз та Асоціація "Студентський захист". Йдеться про вивчення думки студентського загалу щодо кардинальних реформ в освітній галузі. Про це повідомила прес-служба університету.

З доповіддю виступив президент Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Національний студентський союз" Анатолій Ігнатович. Він наголосив, що ініціативу студентів схвалило керівництво Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а також молодіжні студентські організації.

Опитування заплановано провести 20 жовтня цього року і пройде воно у понад 100 найбільших українських університетах. Всього ж у референдумі візьмуть участь понад 100 тисяч студентів.

Реціпієнтам запропонують відповісти на 7 запитань. А саме, чи знають студенти про нову редакцію закону "Про вищу освіту"?; чи підтримують вони норму цього законопроекту щодо підняття мінімальної стипендії до рівня прожиткового мінімуму (934 гривень). Запитають студентів і про незмінність плати за навчання для контрактників упродовж всього терміну навчання, щодо прирівнення вищої освіти, здобутої за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста, до вищої освіти магістра, щодо забезпечення обов'язкового фінансування органів студентського самоврядування, щодо вільного вибору студентами навчальних дисциплін у межах варіативної частини освіти. Останнє запитання стосується підтримки чи непідтримки якскорішого ухвалення нового закону.

Під час наради обговорено також проект нової концепції розвитку студентського самоврядування в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ