Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові масштабно відсвяткують Китайський Новий рік

15-18 лютого у Львові, вже всьоме, відбудеться масштабне святкування Китайського Нового року, - прес-служба Львівської міської ради.

«Вперше саме завтра збігається наше Християнське свято Стрітення і Китайський Новий рік. Наші пращури зустрічали Новий рік весною, коли все оживає, починає нове життя і новий відлік. Якраз радісне свято весни дає надію на краще, на те, щоби старе залишилося в попередньому році, а ми з новими силами, з радістю, з новими друзями робили хороші справи для нашого міста, нашої країни і наших сімей», - зазначив Юрій Котик, голова правління МГО «Культурно-дослідницький центр України та Китаю «Ланьхва».

Подія відбувається за підтримки посольства Китайської народної республіки в Україні та Міністерства культури КНР.

Також передбачається встановлення  символу китайського нового року - жовтої  собаки на площі перед Львівською оперою та всеукраїнського рекорду на найбільший ієрогліф.

Усі охочі зможуть скуштувати китайську традиційну їжу та почастуватися китайським живим пивом, відвідавши фуд-корт китайської кулінарії на пл. Ринок.

Спеціально до цієї події Львівська національна опера підготувала святкову виставу, яку презентують містянам та гостям Львова під час проведення Китайського Нового року. А в Новорічну ніч за китайським календарем у найбільшому нічному клубі міста – Malevich, відбудеться наймасштабніша вечірка у китайському стилі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ