Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові майже завершили заміну даху Державного меморіального музею М.Грушевського

Ці роботи були вкрай необхідними для збереження меморіального будинку як пам’ятки, повідомляють в ЛОДА.
Фото з телеграму Синєгубова

Проєкт «Реставрація даху комунальної установи Львівської обласної ради «Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові» – пам’ятка архітектури місцевого значення – Вілла меморіального музею М. Грушевського 1902 р. є пам’яткою архітектури (ох. № 1405-Лв) з наявним паспортом пам’ятки культурної спадщини на вул. І. Франка, 154в м. Львові» реалізується у межах Програми капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення за рахунок обласного бюджету у 2023 році на суму трохи більше ніж 4 млн грн. 

«Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові є важливою архітектурною цінністю. Те, як ми зберігаємо історичні пам'ятки, зокрема будинки,  де проживали видатні постаті, діячі культури та творці історії, є важливою ознакою пріоритетності збереження меморіальних пам'яток не лише на Львівщині, а й в Україні. Важливо вчасно зреагувати і надати відповідну підтримку і допомогу, що в майбутньому дозволить ще краще і безперебійно працювати відповідній установі». – Зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Директорка музею Марія Магунь розповіла, що виконання таких робіт було вкрай необхідним.

«Цьогоріч музей доклав максимальних зусиль і пройшов тендерні процедури для проведення робіт з реставрації дахів меморіальної вілли родини Михайла, Марії та Катерини Грушевських.

Ці роботи були вкрай необхідними для збереження меморіального будинку як пам’ятної святині – меморіалу Грушевських у Львові, так і як пам’ятки архітектури місцевого значення. Роботи виконуються згідно відповідних досліджень експертів-проектантів, експертних висновків та у терміни, передбачені тендерною угодою з дотриманням авторського і технічного наглядів. Матеріально-технічні ресурси задіяні вчасно. Реставратори працюють відповідально, з розумінням історичної, культурної і матеріальної важливості об’єкта», – зазначила Марія Магунь.

На сьогодні фондова збірка музею налічує понад 27 тис. одиниць збереження. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ