Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові мешканці міста відвойовують тротуари у автомобілістів

У Львові громадські активісти та небайдужі львів’яни власними силами відвойовують своє право безпечно ходити по тротуарах. Для того, щоб автомобілісти не залишали на хідниках свої автомобілі, люди жертвують власні кошти на закупівлю та встановлення стовпчиків, які не даватимуть можливість виїздити на тротуар автівками.

Як розповів Гал-інфо громадській активіст руху «Дайте пройти!» Олександр Качмар, на встановлення стовпчиків вже вдалося назбирати більше 17 тис. грн.

«Це все відбувається прозоро. Люди переказують гроші на банківський рахунок. У нас є онлайн звіти про використання коштів. На зібрані кошти ми вже закупили 140 стовпчиків», - розповів він.

За словами Олександра Качмара, активісти намагаються співпрацювати з галицькою райадміністрацією. Всі дії активістів попередньо проходять погодження, а після встановлення стовпчиків райадміністрація бере їх на баланс.

За його словами, самі автомобілісти нарікають на відсутність парковок. Однак, як наголошує Олександр Качмар, це не привід для того, щоб паркувати автомобілі на тротуарах чи на велодоріжках.

«Ми привертаємо увагу до цієї проблеми і намагаємося вирішити її, якщо ті, хто повинні, не можуть цього зробити. Треба розуміти, що нашу ініціативу підтримують не лише пішоходи, але й автомобілісти», - розповів Олександр Качмар.

Він також додав, що усі стовпчики, які активісти встановили на вул. Підвальній, цілі і їх ніхто не намагався демонтувати.

Ініціатива встановлення стовпчиків, які перешкоджають автівкам виїздити на тротуари, за словами Олександра Качмара, почалася ще минулого року, коли активісти зібрали кошти на встановлення близько 30 стовпчиків на вул. Вороного.

Цього року активісти руху «Дайте пройти!» мають намір обладнати такими стовпчиками вул. Курбаса, вул. Гнатюка, вул. Дудаєва, вул. Менцинського.

Детальніше про ініціативи руху «Дайте пройти!» можна ознайомитись на сайті «trotuar.lviv.ua».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ