Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові молодь обговорить питання європейського громадянства

З 29 січня по 1 лютого у Львові відбудеться VI регіональна сесія Європейського молодіжного парламенту. Під час сесії молоді дипломати з різних країн світу працюватимуть в комітетах. Результатом роботи стане резолюція, яку передадуть до Європейського парламенту як ініціативу молоді щодо вирішення нагальних політичних, економічних, соціальних та культурних проблем в окремих країнах світу.
«Резолюції, які приймаються простою більшістю голосів на Генеральній асамблеї, передаються до Європейського парламенту як ініціатива молоді. Молодіжні сесії Європейського молодіжного парламенту збирають понад 300 активних молодих людей, які через декілька років потенційно приймають рішення в ЄС», - повідомив Президент сесії Олег Шиманський.
Як повідомили «Гал-info» у прес-службі Львівської міської ради, цьогорічна сесія Європейського парламенту у Львові об’єднає 100 делегатів з України, Білорусії, Грузії, Молдови, Польщі, Німеччини, Чехії, Туреччини та Азербайджану. Вперше цього року окрім студентської молоді у сесії візьмуть участь учні старших класів львівських загальноосвітніх шкіл. Співорганізаторами сесії є Європейський молодіжний парламент України та львівська міська молодіжна громадська організація «Інститут українських студій».
Темою цьогорічної регіональної сесії Європейського молодіжного парламенту стало питання «Європейське громадянство: для Євросоюзу чи для всієї Європи?».
«Ця ініціатива молоді є великим досягненням в зовнішній політиці України. Ми раді приймати у Львові таку подію, зокрема вдячні організаторам, що цього року вони залучили до участі учнівську молодь Львова, учасників шкільних євроклубів», – зазначила спеціаліст міського управління освіти з питань міжнародного співробітництва Олена Ліксо.
У Львові офіційне відкриття сесії відбудеться 30 січня. По завершенні сесії всі учасники отримають дипломи, які дозволять їм брати участь в міжнародній сесії Європейського молодіжного парламенту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ