Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові може з’явитись Музей історії міста

Львівські історики працюють над розробкою концепції першого за часи незалежності України Музею історії міста Львова. Про це сьогодні, 20 липня, заявив директор Львівського історичного музею Роман Чмелик під час презентації стратегії розвитку установи на 2017-2021 рр., передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - Марія Шевців, Гал-інфо

За словами Романа Чмелика, Львівський історичний музей, який наступного року святкуватиме своє 125-річчя, бере свій початок від Музею історії міста Львова, створеного у ХІХ столітті. У сучасному українському Львові такого музею більше немає, а отже немає місця, де львів’яни та туристи можуть детально ознайомитись із багатою історією столиці Галичини.

Під час презентації директор Історичного музею також розповів, що Музей історії Львова, ймовірно, розташується у так званій «Чорній Кам’яниці», що на Площі Ринок, 4. Однак перед тим, як започатковувати такий музей, необхідно створити спеціальний відділ. Для цього львівські історики працюють над загальною концепцією установи, яку планують запозичити у польський колег. З цією метою українська делегація вже відвідала Міський музей Вроцлава, де здобула цінний досвід, який обов’язково використає під час створення музею у Львові.  

Окрім цього, Роман Чмелик запевнив, що під час розробки концепції Музею історії Львова, історикам хотілося б відійти від локального погляду на історію і показати не лише український Львів, але й польський та австро-угорський. Таким чином, у Львові хочуть створити музей, який став би своєрідною платформою для міжкультурного діалогу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ