Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові можуть заборонити продаж алкогольних напоїв

Сьогодні, 11 травня, постійна комісія підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини підтримала винесення на розгляд ЛМР проєкту ухвали “Про розгляд електронної петиції “Заборонити реалізацією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в межах м. Львова”.
Фото ілюстративне

3 лютого 2021 року в Єдиній системі місцевих петицій зареєстрували звернення з проханням заборонити реалізацією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в межах м.Львова. 

Автор петиції Олег Дутко стверджує, що алкоголізм є гострою соціально-культурною проблемою в Україні, яка набуває ознак “національної епідемії”. Тому, на його думку, у Львові потрібно заборонити продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв. 

“Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування”, пропоную на пленарному засіданні сесії Львівської міськради прийняти рішення та/або рекомендувати суб’єктам господарської діяльності, незалежно від форм власності, реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива. А здійснювати її за межами Львова”, - йдеться у тексті петиції.

Петиція набрала 520 голосів з 500 необхідних. 

Додамо, що під час засідання комісії було зазначено, що загальна сума, яку сплачують підприємці та особи задіяні у сфері продажу алкоголю становить 490 млн грн. Таким чином потенційна заборона продажу алкоголю може спричинити значні збитки для міського бюджету.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ