Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові на компостування надійшло майже 15 тонн різдвяних ялинок

Упродовж трьох днів централізованого збору – 15, 22 та 23 січня – на компостувальну станцію міста надійшло 14,9 тонни ялинок.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Як зазначили в управлінні з питань поводження з відходами ЛМР, зібраний лише за 3 дні 2022 року обсяг ялинок перевищив увесь збір хвойних у 2021 році на 100 кг.

Так, перевізники ТПВ зібрали з майданчиків ОСББ, ЖБК та приватних управлінських компаній 10,31 тонни ялинок, комунальні управлінські компанії – 3,2 тонни, ЛКП «Зелений Львів» доставив на компостування гілки з головної ялинки міста, вагою 1,32 тонни, а мешканці власноруч привезли 0,07 тонн ялинок.

Зазначимо, що сьогодні, 25 січня, триває збір на території приєднаних громад, 30 та 31 січня перевізники та районні адміністрації здійснюватимуть забір ялинок з прибудинкових контейнерних майданчиків, а 5 лютого – працюватимуть міські пункти прийому.

«Просимо мешканців складати ялинки поруч із контейнерами, а не кидати їх всередину. Викинувши ялинку в сміттєвий бак, вона не лише заповнить місце і спричинить перенакопичення відходів, але й потрапить на сміттєзвалище, де, піддаючись природнім процесам, зігниє. Всі ж привезені зелені відходи на компостування через два місяці стануть компостним добривом і дадуть життя новим рослинам», – наголошують в управлінні.

Нагадаємо, цьогоріч утилізувати святкове дерево можна декількома способами:

  • привезти самостійно на станцію компостування, що працює на вул. Пластовій, 13 (від мешканців новорічні дерева на переробку прийматимуть безкоштовно);
  • залишити ялинку біля контейнерного майданчика, попередньо знявши усі прикраси (вивозити новорічні дерева перевізники будуть з ОСББ у ніч із 29 на 30 січня (з суботи на неділю), а з будинків, які обслуговують управлінські компанії, – у понеділок 31 січня);
  • залишити ялинку в одному з мобільних пунктів збору, які працюватимуть 5 лютого, з 11.00 до 15.00 год., за такими адресами:
    • просп. Чорновола, 1 (біля контейнерних майданчиків);
    • вул. Замарстинівська, 167а;
    • вул. В. Великого, 14 а (вхід в Кіноцентр, що у парку «Горіховий Гай»);
    • вул. Виговського, 34 (Залізнична районна адміністрація);
    • вул. Шафарика, 15 (вхід в лісопарк «Погулянка»);
    • просп. Чорновола (на площі поруч із шиномонтажем «Шипшина»);
    • вул. Хоткевича (вхід в парк Святого Івана Павла II Папи Римського, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці).

Усі зібрані ялинки перевізники привозитимуть на міську станцію компостування, де їх дробитимуть і додаватимуть до інших органічних відходів, аби переробити на компост.

Окрім того, використані ялинки щоденно можна здати на утилізацію за адресою: м. Львів, вул. Замарстинівська, 167а (ЛКП «Зелений Львів»).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ