Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові напрацюють своєрідний "план Маршалла" для української молоді 2025

Львів увійшов до фіналу конкурсу «Молодіжна столиця Європи 2025». Однак зараз ініціатор цього процесу – мережа молодіжних просторів ТВОРИ! – вирішив змінити заявку, об’єднавши у ній всі українські міста. Адже після перемоги у війні всі міста, містечка й села України потребуватимуть змін, які робитиме українська молодь.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Як розповів керівник мережі молодіжних просторів ТВОРИ! Олег Малець, заявку на участь у конкурсі місто подало ще до повномасштабної війни росії проти України. Тож вирішили змінити заявку, адже зараз молодь всієї країни відстоює свої цінності і є прикладом для світу.

«Ми змінюємо контекст і суть цієї заявки, бо основним є те, що це вже не боротьба одного міста Львова за демократичні цінності і права молоді. Це боротьба усіх міст, містечок та сіл України, які зараз є об’єднані однією ціллю – перемогою та сталого, здорового, мудрого життя молоді згодом», - зазначив Олег Малець.

З його слів, торік, коли подавали заявку, вказували, що зможуть залучити до волонтерства більше людей у місті, однак зараз волонтерство є потужною силою по всій Україні. Тому основною метою є створити план дій перебудови для усіх міст та містечок країни, і це передбачатиме так званий «план Маршалла» для української молоді, над яким і працюватиме молодь.

«Зараз ми оголошуємо масштабні всеукраїнські обговорення щодо того, як нам працювати і діяти далі. Перший удар у цій війні молодь взяла на себе завдяки волонтерству, вступу до лав ЗСУ, тероборони, і ми бачимо, що вона гарно з цим справилася. Ми відбили перші атаки, ми належно прийняли внутрішньо переміщених осіб – і це про відповідальність, яку молодь готова на себе брати», - додав Олег Малець, керівник мережі молодіжних просторів ТВОРИ!

Зі слів Марини Попатенко, заступниці міністра молоді та спорту, Львів був першою молодіжною столицею України, тож це стане добрим продовженням того, аби розказати світу про місто, яке має гарні інструменти роботи з молоддю, і масштабувати це на всю Європу.

«Дякую команді Львова, яка взяла цей процес у свої руки, не втратила віри і знову подала заявку. Ви круті і надихаєте, ви демонструєте приклад віри у власні сили. Ми пишаємося нашою спільно маленькою перемогою на цьому фронті. Але у нас ще багато попереду», - зазначила Марина Попатенко.

Українці вже показали, що кожен на своєму місці, зокрема й зі зброєю в руках, готові відстоювати демократичні ідеї та принципи. Тож це вже задає інший тон, і після перемоги всі опинятися у зовсім іншій реальності. На цьому акцентував лідер гурту «АНТИТІЛА», речник молодіжної ради з питань молоді при Президентові України Тарас Тополя.

Ця практична дія, якою ми показали свою силу і незламність, є невідривною від символьних речей, і саме Україна зараз є тим центром, який встановлює не лише загальнолюдський тренд, а й політичний. Ми на новому рівні покажемо, що таке новий світ, сучасна молодь, які мають бути емоційності і як їх потрібно відстоювати», - зазначив Тарас Тополя.

Нагадаємо, до шорт-листа конкурсу «Молодіжна столиця Європи 2025» увійшли: Львів (Україна); Фуенлабрада (Іспанія); Ізмір (Туреччина); Тромсе (Норвегія).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ