Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові навчатимуть управителів нерухомості

У Львові готуватимуть управителів нерухомості для керівництва будинками. Про це під час брифінгу повідомила завідувач сектору з питань ОСББ Львівської міської ради Галина Когут.

 

Президент Асоціації управителів нерухомості Польщі Мацєй Краков’як розповів про введення професії управителя житла. Спочатку це були фахівці реформованих житлово-комунальних підприємств. Тепер, щоб отримати ліцензію необхідно, скласти тест (із 100 питань відповісти на 70), пройти піврічну практику, написати і захистити дипломну роботу.

 

Досвідом введення професії адміністратора будинку поділилася експерт «Асоціації самоврядування міст Литви» Єва Андрюлайтітє: «Адміністратор – це дуже відповідальна і престижна професія, однак для цього необхідно отримати ліцензію і пройти атестацію.»

 

Директор ЛМГО «Центр інформаційного консалтингу» Володимир Бригілевич наголосив, що для введення професії управителя нерухомості необхідно, аби відповідні зміни до закону були внесені Верховною Радою України. Уже розроблена навчальна програма на 24 години, хоча аналогічна програма у Польщі розрахована на 180 годин.

 

Професійний управитель повинен мати базові знання права, закони менеджменту, знати економічні нюанси (бухгалтерія, звітність), вміти вести переговори із боржниками. Зараз видано підручник, готується до друку другий, у яких викладено теорія технічного обслуговування, економічного менеджменту, фінансового управління

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ