Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорять створення нових умов для безперешкодного доступу інвалідів до приміщень органів виконавчої влади

Завтра, 7 березня, у сесійній залі Львівської обласної ради відбудеться нарада-семінар на тему „Створення умов для безперешкодного доступу інвалідів до об’єктів громадського призначення у Львівській області”. Про це сьогодні, 6 березня, „Гал-info” повідомили в Львівському обласному відділенні Українського фонду „Реабілітація інвалідів”.
Мета семінару - донести керівникам адміністрацій та галузевих управлінь поняття про особливості різних видів інвалідності і яким чином необхідно пристосувати для цих людей середовище відповідно до чинної законодавчої та нормативної бази. Це дасть можливість на місцях визначити пріоритети, спланувати програми, плани заходів, прорахувати необхідні кошти для реалізації як на поточний, 2008 рік, так і на майбутні роки. Саме зараз відбуватиметься уточнення і корекція місцевих бюджетів.  
Проведення наради-семінару спричинене Указом Президента України від 18 грудня 2007 р. № 1228/2007 «Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями». За цим Указом, а також за Розпорядженням голови Львівської облдержадміністрації від 29.12.2007р. № 1471 державні адміністрації були зобов’язані вжити до 1 травня 2008 року заходів щодо створення умов для безперешкодного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до будинків і приміщень місцевих органів виконавчої влади, об'єктів соціальної інфраструктури місцевих органів соціального захисту населення та Пенсійного фонду України;
Семінар скерований на керівників районних адміністрацій, керівників структурних підрозділів районних адміністрацій (архітектури, соціального захисту, освіти, культури, охорони здоров’я та ін).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ