Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили Проект скринінгової діагностики вад слуху у новонароджених дітей "Привіт"

Нещодавно у Львівській обласній  дитячій спеціалізованій  клінічній лікарні та Львівському обласному перинатальному центрі проходив семінар-тренінг "Реалізація  у Львівській області Проекту скринінгової діагностики вад слуху у новонароджених дітей "Привіт".
Проект Матра – "Привіт" (запобігання відставанню в становленні комунікативних функцій та мови у дітей раннього віку з проблемами слуху  в Україні) фінансується Міністерством закордонних справ Нідерландів  за участі  фундацій "Вітааль”, "Гуманітарна допомога дітям в Україні", "Профоркідс" та центру опіки та освіти людей  з комунікативними  проблемами  з Нідерландів.
Виконавцями медичної частини Проекту у Львівській області визначено Львівську обласну клінічну лікарню (пологове відділення, відділення патології недоношених  новонароджених дітей  та Львівський обласний перинатальний центр).
Начальник відділу  охорони здоров'я  дітей та матерів ГУОЗ  ЛОДА  І.В. Микичак зазначила: "Сьогодні  існують прості, недорогі  та безпечні тести, що дають змогу перевірити слух дитини у перші дні життя. Зокрема, проект Матра – "Привіт"  передбачає  перевірку слуху новонароджених за допомогою апарату "Ехогек". Процедура абсолютно безболісна і займає  кілька хвилин. Рання діагностика вад слуху  дозволить покращити медичну допомогу таким дітям. То ж Головне управління охорони здоров'я  всіляко підтримуватиме  реалізацію проекту у Львівській області. Про це повідомила Олена Гончарук, прес-служба ГУОЗ ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ