Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обговорили питання інтеграції ґендерного підходу в МВС

28 жовтня у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбулася робоча зустріч з питань інтеграції ґендерного підходу в системі органів МВС. Про це повідомили у прес-службі ДСНС Львівської області.
Фото: ДСНС

Очолила захід радниця Міністра внутрішніх справ з ґендерних питань Вікторія Арнаутова.

Мета даного заходу - підвищення рівня поінформованості у ґендерних питаннях, рівень ґендерної культури, цілі та хід впровадження ґендерної політики в Україні.

ʺҐендер – це соціальні характеристики того, що означає бути жінкою, чоловіком, дівчинкою, хлопцем – що очікується суспільством, дозволяється та цінується в їх поведінціʺ, - зазначила радниця.

Саме для сектора безпеки та оборони питання ґендерної рівності є надзвичайно актуальними. Починаючи з 2014 року в усіх складових сектору почала зростати кількість жінок, які прагнуть внести свій внесок в захист держави та реалізувати свій потенціал.

Учасники заходу розібралися з основними поняттями ґендерної теорії, ознайомилися з міжнародними нормами та національними нормативно-правовими актами щодо забезпечення ґендерного паритету, а також розглянули місце України в світовому рейтингу за індексом глобального ґендерного розриву.

ʺМи різні – ми рівні… Ґендерна рівність це вигода для усіхʺ - зазначила наприкінці зустрічі Вікторія Арнаутова.

Звісно ж впровадження ґендерної політики в суспільстві, як щось нове та незвичне, тягне за собою певне побоювання і нерозуміння, однак все це стереотипи і їх подолання лише питання часу.

Адже основними поняттями, якими керується ґендерна політика, є: недопущення дискримінації за статевою ознакою, забезпечення рівних можливостей поєднання професійних та сімейних обов’язків, забезпечення рівної участі у прийнятті суспільно-важливих рішень, виховання ґендерної культури та захист від пропаганди ґендерної нерівності, дискримінації й насильства. А це основні критерії за якими має існувати будь-яка цивілізована держава.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ