Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львові обговорили стратегію розвитку області на наступні роки

У середу, 7 вересня, під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ростислава Замлинського відбулося обговорення проекту Плану заходів із реалізації Стратегії розвитку Львівської області на 2016 – 2018 рр. Про це повідомили у департаменті економічної політики облдержадміністрації.

У нараді взяли участь члени експертних груп з розробки Плану реалізації, представники органів влади та громадськості.

"Наше завдання – зробити План реалізації робочим документом, своєрідною дорожньою картою для кожного суб’єкта регіональної політики: від громадських організацій до органів влади", - наголосив  Ростислав Замлинський.

За словами директора департаменту економічної політики Романа Филипіва, в остаточний варіант документу увійшли 222 проектні ідеї від громадських організацій, депутатів різних рівнів, органів місцевого самоврядування. "Ці проектні заявки в майбутньому мають стати основою для регіональних програм, проектів міжнародної технічної допомоги та інших заходів, що фінансуються з бюджетних та позабюджетних джерел", - зауважив посадовець.

План заходів з реалізації Стратегії передбачає узагальнення проектних ідей за п’ятьма напрямками: "Конкурентоспроможна економіка", "Якість життя", "Відкриті кордони", "Розвинуте село", "Туристична привабливість".

Примітно, що найбільше проектів було запропоновано в рамках стратегічної цілі "Якість життя" - в остаточний варіант Плану заходів увійшло 113 проектних ідей: від програми розвитку освіти до будівництва та модернізації об’єктів соціальної інфраструктури.

У результаті – вирішено врахувати зауваження громадськості та надати доопрацьований документ для розгляду обласною радою.

Нагадаємо, розробка Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Львівської області на 2016 – 2018 рр. розпочалася одразу після затвердження Стратегії розвитку Львівської області до 2020 року в березні і тривала півроку. Згідно з розпорядженням голови ОДА було створено 5 робочих груп для кожної стратегічної цілі для відбору проектів, які охопили понад 100 експертів із різних галузей.

Ознайомитися із Планом заходівкаталогом проектів до Плану заходівпрезентаційними матеріалами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ