Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові розпочалось засідання робочої підгрупи "Смарт-спеціалізація"

Сьогодні, 7 жовтня, у Львівській політехніці розпочалось засідання підгрупи ʺСмарт-спеціалізаціяʺ із розробки Стратегії області до 2027 року. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.
У Львові розпочалось засідання робочої підгрупи "Смарт-спеціалізація" із розробки Стратегії області до 2027 року

У заході беруть участь представники влади, наукових та освітніх установ, бізнесу. Всі вони працюватимуть над розробкою смарт-спеціалізації, яка буде вбудована в Стратегію регіонального розвитку Львівщини.

Привітав учасників заходу перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

ʺСьогодні ми розпочинаємо роботу із розуміння важливості тематики ʺсмарт-спеціалізаціїʺ для подальшого розвитку області, адже ми маємо бути готовими до реалізації саме успішних проєктів на Львівщині. І тут також дуже важливими є той досвід та думки, якими поділяться із нами європейські експерти. Інформаційна складова, смарт-спеціалізація має бути у Стратегії розвитку області та майбутніх економічних процесах. І тоді в нас буде чітке розуміння куди ми рухаємось, для чого і які результати зможемо отриматиʺ, - зазначив Василь Лозинський.

Робота у підгрупі ʺСмарт-спеціалізаціяʺ буде розділена по фокус-групах за напрямами: біоекономіка, поліграфія, креативні індустрії, медичний туризм, загальна секція.​ Учасники працюватимуть за підтримки експерта ЄС Юргіти Петраускієне (Литва).

Відтак, в межах першого дня учасники ознайомляться із загальною інформацією про Львівщину та станом розробки Стратегії розвитку регіону та смарт-спеціалізації Львівської області, почують про смарт-спеціалізацію і розвиток економіки, досліджень та інновацій від експерта. Також обговорять результати кількісного та якісного аналізу смарт-спеціалізації Львівщини та розглянуть можливості залучення грантових коштів з європейських фондів на реалізацію інноваційних проєктів відповідно до пріоритетів стратегії розумної спеціалізації. Представники влади, наукових та освітніх установ, бізнесу працюватимуть у двох секціях ʺСтратегія прориву 2027. Креативні індустрії як смарт-спеціалізація у м. Львівʺ, та ʺВиїзна нарада експерта з ІТ-кластером. Обговорення дорожньої карти розвитку ІТ, як смарт-спеціалізації регіонуʺ.

У другий день, 8 жовтня, засідання відбуватиметься у Львівській ОДА. Тут представники регіональної команди зі смарт-спеціалізації разом з експертом працюватимуть у 3-х секціях і розглядатимуть процес підприємницького відкриття із зацікавленими сторонами щодо розвитку ʺБіоекономікиʺ, ʺМедичного туризмуʺ, ʺПоліграфіїʺ, як смарт-спеціалізації регіону.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ