Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові обрали переможців конкурсу зі створення образів екосупергероїв міста

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/5
Вчора, 22 квітня, у День Землі у Львові нагородили переможців дитячого конкурсу зі створення екосупергероя нашого міста. Ними стали учні 4 львівських шкіл. Про це повідомили 23 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Нагадаємо, впродовж 2 місяців львівські учні створювали свої екосупергероїв, придумували їм імена та суперсили, створювали їх паспорт.

ʺЯ придумала такий конкурс для того, щоб привертати увагу дітей до проблем екології через ігрову форму. Так виникла ідея створили супергероя для Львова. Діти мали нагоду придумати свого героя, зобразити його таким, як вони уявляють, вигадати йому ім’я та здібностіʺ, – сказала про мету конкурсу радниця міського голови Ірина Оршак.

ʺДо нас з ідеєю такого конкурсу, щоб місто мало свого екологічного супергероя, звернулася радниця міського голови Ірина Оршак. Відтак управління освіти разом з Центром професійного розвитку педагогічних працівників оголосило конкурс на створення школярами постаті такого супергероя. Загалом на конкурс подалося 45 робіт. Роботи створювали як окремі учні, так і цілі команди. Так конкурсна комісія, до складу якої входили в основному представники громадських організацій екологічного спрямування, обрала 4 переможці (одне 3 місце, одне 2 місце та два 1 місця). Лідерство розділили 2 переможці – команда учнів школи №55, які придумала героя-суперпса, та учениця гімназії ʺГроноʺ, що створила екосупермена. Всі переможці отримали в подарунок екологічні настільні ігриʺ, – розповіла Зоряна Довганик, начальниця управління освіти міста.

Переможці конкурсу:

I місце – команда СЗШ №55 у складі  Бурди Владислава, Парпан Марії, Посівнич Вероніки, Стоцького Володимира.

I місце – Мушкет Анна (ліцей ʺГроноʺ, 2-А клас).

II місце – Даниїл Скробач (ПШ №53, учень 1-Г клас).

III місце – команда СЗШ № 99 у складі Сопрун Святослава, Драчук Вікторії, Питель Вікторії.

Додамо, що роботи переможців передадуть відділу промоції міста, які будуть працювати над їх оцифруванням та створенням образу таких героїв міста – екосупергероя та суперпса, які разом буду дбати про екологію.

ʺВ подальшому ми плануємо звернутися до Андрія Москаленка і проговорити з ним перспективний розвиток тих героїв. Ми хочемо імплементувати їх в тих процесах, які пов’язані зі школярами. Зараз триває процес напрацювання розвитку освіти у Львові на наступні роки, де також йдеться про впровадження в навчальній програмі теми екології. Ми б могли тих супергероїв використовувати в начальних брошурах про екологію, створювати з ними комікси, зробити відповідні костюми та ʺоживитиʺ героїв, які б приходили до навчальних закладів і вчили дітей дбати про довкілля. Це може стати впізнаваним та начальним брендом для нашого містаʺ, – наголосила Ірина Оршак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ